Tags

, , ,

hardlopen2


Vandaag was weer z’n dag. Wie zij dat hardlopen leuks was? O ja, ik zei de gek.
Ik had totaal geen zin om te lopen. Het was koud, het sneeuwde en ik was totaal niet gemotiveerd. Maar ik had mijzelf voor genomen om te gaan lopen want ik had al twee dagen rust gehad i.v.m. de kerst. De kerstdagen ben ik goed doorgekomen. Heerlijk gegeten en genoten met de familie.

Vandaag moest het er dan toch echt van komen. Ik zat al een uur in mijn hardloop kleren en het werd al donker. Tijd om te gaan. Heel gek genoeg was het helemaal niet zo koud als ik gedacht had. Het was juist heerlijk hardloop weer. Bij de eerste meters voelde ik dat het een super rondje zou gaan worden en dat werd het ook.
De laatste week merkte ik dat de route die ik altijd liep niet meer lang genoeg was. Vandaag ben ik dan ook een hele andere kant op gegaan. En het was een leuke route om te lopen. Het schema van vandaag zal er als volgt uit.
2 min lopen, 2 min wandelen, 4 min lopen, 2 min wandelen, 5 min lopen, 2 min wandelen, 6 minuten lopen, 2 min wandelen en op het einden nog eens 7 minuten lopen.

En voor dat ik het wist stond de teller op 5 kilometer.

Jehhhh een nieuwe mijlpaal. Ik heb de 5 kilometer gehaald. Uiteraard nog niet volledig hardgelopen en niet in een hele snelle tijd. Maar er zit zeker voorruit gang in. De wandel periodes tussendoor worden steeds kleiner en de loop stukken steeds langer. Voor dat ik het weet kan ik de hele 5 kilometer hardlopen.

Ondanks dat ik heel weinig zin had om te starten sta ik weer te popelen voor de volgende les.

De volgende drie lessen staan in het teken van vergelijken. De komende week zijn de lessen exact dezelfde lessen als afgelopen week. Hierdoor hoop ik te zien of er voorruit gang in zit. Of ik deze week al sneller kan lopen dan afgelopen week. Maar na vandaag heb ik er een goed gevoel bij en denk ik dat het helemaal goed gaat komen.

Liefs
Ilona

Advertenties