Tags

, , , , ,

logoIjsselloop

Vandaag was het dan zo ver. Mijn aller eerste wedstrijd. Samen met een aantal collega’s liep ik mee met de Ijsselloop in Deventer.
Ik was ontzettend zenuwachtig. Hoe loopt de route. Waar start en finish ik. Gelukkig werd alles heel duidelijk aan geven.

Om iets voor 12e liepen we met een clubje naar de start waar ik in vak B kon gaan staan. Snel deed ik mijn muziek en de app looptijden.nl aan en voor dat ik het wist ging het start schot. De eerste paar meters kom je amper voorruit. Zoveel mede renners die allemaal hun plekje in het veld proberen te vinden. Tien tallen kinderen die je van rechts in halen en je voor je voeten liepen. Ik irriteerde me de hele weg al om de rechts inhalende lopers.

In het eerste stuk moesten we direct de grote brug naar Deventer oplopen. Ik had me van te voren al enorm zorgen gemaakt over deze brug. Kom ik hier wel over heen. En waarom al in het begin? Maar gelukkig viel het reuze mee. Af en toe zag ik een aantal lopers al gaan wandelen die waarschijnlijk iets te hard van stapel waren gegaan. Ik had mijzelf gezegd op mijn eigen tempo te gaan lopen en dit heb ik heel goed volgehouden. Het maakte me niet uit dat in het begin iedereen me voorbij liep. Aan het eind zou ik het wel weer goed maken met de hard van stapel lopers.

Rond de 2.5 kilometer liepen we langs de IJssel. Wat een prachtig uitzicht. Ik kon gelukkig nog van het uitzicht genieten. Ik liep redelijk lekker. Het drinken werd je aangereikt onderweg maar ik weet niet hoe lopers dit willen opdrinken. Ik gooide alles ernaast. Heb geen slok naar binnen gekregen.

Toen we eenmaal de 3 kilometer voorbij waren kreeg ik het toch wat moeilijker. We moesten weer een brug over. Op een gegeven moment dacht ik een paar stappen te gaan wandelen maar na 2 stappen werd ik al op de schouder getikt door een loper en moedigde me aan om door te zetten. En jeetje wat motiveerde me dat zeg. Ik heb de pas er weer ingezet en liep redelijk de brug over. Aan het einde van de brug kreeg ik de wel bekende steken. Ik liep op een redelijk tempo en was niet heel erg buiten adem. Misschien toch iets te hard voor deze afstand. De finish was al in zicht en was erbij.

En dan een bordje 500 meter. Waarom plaatsten zij die. Ik snap dat het voor de meeste een fijne herkenningen punt is maar voor mij werkt dit totaal niet. Mijn benen werden loodzwaar en kon amper een poot verzetten. PFF voor mij waren die laatste 100 meters een hel..

Maar daar was de finish en wat een geweldig gevoel als je er door heen loopt. Zo trots en ook de tijd op het bord gaf mij nog een beter gevoel. Ik had gedacht boven de 35 minuten te lopen maar tot mijn verbazing stond er 33 nog wat.

Al met al heb ik een geweldige race gelopen en ben ik apen trots op mijzelf. Wie had dat gedacht. Na zo vaak opgegeven te hebben tijdens de trainingen het toch te flikken.

uitslag 19-4-2015Ik neem nu even een paar dagen rust en ga dan trainen voor de Marikenloop in Nijmegen.

Tot snel!
Liefs Ilona
IVrunning

Advertenties