Tags

, , , ,

logo-header-blauw-zonder-zonder

Afgelopen zondag heb ik voor de tweede keer mee gedaan aan een hardloopwedstrijd. Via bekende op Facebook zag ik dat zij zich ingeschreven hadden voor de Royal Run op Paleis Soestdijk. Dit leek mij meteen een hele leuke run. De afstanden waar je uit kon kiezen waren 3,5 7 of 10,5 kilometer. De route van 7 kilometer is voor mij toch echt te hoog gegrepen en heb me dus inschreven voor de 3,5 kilometer.

De ochtend van de run zijn mijn partner en ik op tijd richting Soestdijk gereden. We konden de auto parkeren op een industrieterrein waarna we zo de bus in konden stappen die ons voor het terrein van Soestdijk afzetten.  Echt top geregeld. We waren redelijk op tijd en konden nog even de omgeving bekijken. Wat een mooie locatie is het toch. Al had ik me wel wat meer voorgesteld van het paleis. Maar de tuinen en het bos er omheen is prachtig.

Nadat ik nog snel even mijn laatste plasje gepleegd had ben ik in het startvlak gaan staan. Het viel me mee hoe rustig het was in het vak. Iedereen had zich goed verspreid. Nadat de startsein dichterbij kwam begon ik toch een beetje zenuwachtig te worden. Wat nou als ik het niet ging halen. Wat nou als ik halverwege moest stoppen want tenslotte had ik de afgelopen tijd niet heel veel gelopen.
Toen eenmaal het startsein was gegaan ben ik maar gewoon gaan lopen. Heerlijk op mijn eigen tempo. Van te voren was al duidelijk dat het een hele warme dag zou worden maar omdat we voor een groot gedeelte door het bos zouden lopen zouden de tempraturen daar wel meevallen. Nou ammehoela. Wat was het vies benauwd in het bos. De warmte van de dag ervoor hing nog heerlijk tussen de bomen. Helaas was dat niet het enige probleem. De grond waar we op liepen was niet helemaal geweldig. Ik begrijp heel goed als het veel geregend heeft dat de bodem niet optimaal is maar hier zaten zoveel gaten, waterplassen en bandensporen op het pad dat je alleen maar aan het opletten was dat je niet ging struikelen of door je enkel zakte. Hierdoor kon ik me absoluut niet concentreren. Rond de 2,5 kilometer ben ik even gaan wandelen. De warmte en droge mond zorgde ervoor dat ik even rustig aan moest doen. Na een slokje gedronken te hebben bij de waterpost ben ik weer in mijn eigen tempo doorgelopen. Ik wist al wel dat dit niet een top run was qua tijd maar ik was blij dat ik hem toch gelopen had. Ik weet ook dat ik toch echt weer moet gaan hardlopen om er in te blijven. Want jeetje wat heb ik de afgelopen dagen een spierpijn gehad. En wat is het dan toch lastig als je een trap (keuken -woonkamer) regelmatig moet lopen.

Er staat nog geen volgende run op de planning. Misschien eerst maar weer eens wat vaker trainen. Gelukkig komen er voor mij betere weersomstandigheden aan. Ik merk toch dat ik lekker loop als het wat kouder wordt.

©Monique van de Water

©Monique van de Water

10679168-1736ACE36C7650031C1E

Advertenties